Läkemedelsberäkning och läkemedelshantering E-Kirja


Läkemedelsberäkning och läkemedelshantering - Anna-Maria Björkman pdf epub

HINTA: VAPAA

TIEDOT

KIELI: SUOMI
PÄIVÄMÄÄRÄ: 2016
TEKIJÄ: Anna-Maria Björkman
ISBN: 9789144109534
MUOTO: PDF EPUB FB2 TXT
TIEDOSTON KOKO: 8,87

SELITYS:

Vården är ett arbetsfält som lämnar ett väldigt litet utrymme för fel. Detta gäller inte minst sjuksköterskans hantering av läkemedel. Att ha en trygg och säker rutin för hantering av läkemedel som minimerar fel är en viktig säkerhet för sjuksköterskan och framför allt för patienten. Boken inleds med grundläggande begrepp och definitioner vid läkemedelsberäkning och läkemedelshantering utifrån gällande författningar. Med typexempel visas steg för steg hur beräkningar kan ske för läkemedel med olika beredningsformer. Denna tredje upplaga är uppdaterad och kompletterad med flera nya övningsuppgifter.
Övningsuppgifterna, som är kopplade till FASS, är ordnade i tre olika nivåer. Lösningar i facit visar de olika beräkningsgrunderna som kan användas och ger därmed vägledning om svårigheter uppstår vid läkemedelsberäkning.Boken vänder sig i första hand till studenter i grundutbildning till sjuksköterska, men den kan även användas inom andra vårdutbildningar.

...ör läkemedel med olika beredningsformer ... Läkemedelsberäkning och läkemedelshantering ... . Ordination/förskrivning av läkare, tandläkare, tandhygienist och barnmorska. Bestämmelser för läkare, tandläkare, tandhygienist och barnmorskas behörighet att ordinera läkemedel framgår av Läkemedelsverkets föreskrifter om förordnande och utlämnande av läkemedel och teknisk sprit (HSLF-FS 2016:34). Att ha en trygg och säker rutin för hantering av läkemedel som minimerar fel är en viktig säkerhet för sjuksköterskan och framför allt för patienten. Boken inleds med grundläggande begrepp ... Läkemedelshantering | Onlineutbildning - YouTube ... . Boken inleds med grundläggande begrepp och definitioner vid läkemedelsberäkning och läkemedelshantering utifrån gällande författningar. Sökruta för att söka efter böcker, e-media och allt annat som biblioteket erbjuder Avancerad sök Sök Läkemedelsberäkning och läkemedelshantering Av: Björkman, Anna-Maria Detta är en andra omarbetad upplaga av Farmakologi och farmakologisk omvårdnad. Fokus i Farmakologi och läkemedelsanvändning ligger på läkemedlens praktiska användning. Teoretiska kunskaper knyts samman med daglig klinisk verksamhet genom exempel, fallbeskrivningar och problemställningar som utarbetats i samråd med yrkesverksamma sjuksköterskor. Farmakologi och läkemedelsanvändning ... Boken inleds med grundläggande begrepp och definitioner vid läkemedelsberäkning och läkemedelshantering utifrån gällande författningar. Med typexempel visas steg för steg hur beräkningar kan ske för läkemedel med olika beredningsformer. Denna tredje upplaga är uppdaterad och kompletterad med flera nya övningsuppgifter. Moment 2 - Läkemedelsberäkning och hantering Kunskap och förståelse Efter avslutad kurs skall studenten kunna: redogöra för regelverk som reglerar läkemedelshantering; Färdighet och förmåga Efter avslutad kurs skall studenten kunna: Utifrån given ordination utföra beräkningar så att läkemedel späds, doseras och administreras korrekt 100 blommor att sticka & virka : vackra blomstersmycken att dekorera kläder, presenter, accessoarer och mycket annat med bok - Lesley Stanfield .pdf. 101 sätt att gå ner i vikt snabbt ebok - Daniel Andersson .pdf. After. När vi möttes bok - Anna Todd .pdf. 4. [tr.], 2012; Läkemedel -- Ordination -- Läkemedelshantering -- FASS - en handbok och ett uppslagsverk -- Enheter för vikt och volym -- Verksam substans och läkemedels styrka -- Beräkning av dos -- Beräkning av dos med ekvationer -- Kontroll av normaldos och kontroll av beräkning -- Förbrukning av läkemedel för en viss tidsenhet -- Dosdispensering av läkemedel -- Beräkningar av ... Läkemedelsberäkning Böcker SPARA pengar genom att jämföra priser på 3 modeller Läs omdömen och experttester - Gör ett bättre köp idag hos PriceRunner! Det finns inga omdömen till denna titeln. Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme. Det finns inga omdömen till denna titeln. Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme....